Despre Mine

Anticipând vremuri tulburi, mi-am cumpărat, acum câteva luni, un domeniu și, cu ajutorul fiului meu (care chiar cu asta se ocupă), am realizat acest site, care să conecteze toate intervențiile mele publice. Este vorba de blogul ”De ce educația?” (de unde mi-am importat toate postările) și cele trei pagini de Facebook pe care le-am creat. 

Cred că se știe, deja, că sunt partizanul unei transformări ample a sistemului de educație de la noi, pentru a-l aduce in contemporaneitate, care să cuprindă toate segmentele sale: structura de sistem și modul de constituire și alocare a resurselor (inclusiv resursa umană, esențială pentru orice schimbare), managementul și guvernanța (inclusiv relațiile și comunicarea), curriculumul și evaluarea etc. 

 

Iar această transformare ar trebui realizată prin politici publice bazate pe dovezi și nu pe privitul în propriul buric. Ca urmare, scopul acestui site este de a oferi oamenilor școlii (inclusiv politicienilor cât de cât onești – chiar dacă, în mare, nu prea mai am speranțe privind capacitatea lor de a mișca lucrurile în direcția bună) informații relevante, rezultate ale cercetării de profil, politici de succes – culese din studii, sinteze, rapoarte, colecții de resurse provenind de la autorități și organizații internaționale și naționale –, pentru a pune în aplicare principiul conform căruia omul inteligent învață din greșelile altora (în timp ce omul obișnuit din greșelile proprii, numai prostul știindu-le pe toate).  

 

Comentariile sunt binevenite – dar sunt moderate: nu vor fi publicate înjurăturile, amenințările și atacurile la persoană.

C.V.