Cât de ticălos poți fi ca să renunți la miliarde de euro, bani gratis de la UE, de care ar beneficia toți românii, pentru a păstra privilegiile a 200.000 de susținători?

Sigur, se pot găsi argumente – că ar fi pensii ”de serviciu”, nu ”speciale” – , dar să ne reamintim și de ”serviciile” prestate de ”specialii” cei mai speciali (nu mă refer la ”pălmașii” cinstiți, care rămân cu pensii mici):

  • Afacerea Motorola, scandalurile de la Romarm, achiziția fregatelor și a elicopterelor, ”schimburi” de terenuri, toate dublate de o dotare a armatei la pământ (la propriu: vezi ce se întâmplă cu Mig-urile din dotare).
  • Șpăgarii de la circulație, protectorii infractorilor și jandarmii care bat demonstranții (vă mai amintiți de 10 august?).
  • Groparii dosarului Revoluției, ai dosarului Mineriadelor, cei care au făcut scăpați marii infractori, care au tergiversat marile dosare până la prescrierea infracțiunilor, care consideră violul ca sex consimțit, chiar dacă este vorba de un minor, care iau decizii în funcție de prestigiul și poziția părților în litigiu.
  • Cei despre care nu știm cum anume, concret, ne protejează de marile tunuri economice și de extremismul politic și de terorism, dar care își deschid firme foarte profitabile când părăsesc ”serviciile” și vor să supravegheze tot ce mișcă.
  • Parlamentarii și demnitarii care ne-au ”ajutat” să avem cel mai proaste drumuri, cea mai proastă educație, cel mai slab sistem sanitar, cele mai mici cheltuieli sociale, cea mai mică speranță de viață din UE și multe altele.

Cât de incompetent poți fi să obții cele mai mici compensații pentru pierderile suferite de fermieri, din cauza efectelor războiului din Ucraina, în condițiile în care ai cele mai mari pierderi?

Cât de incompetent poți fi să nu poți evita un nou faliment pe piața asigurărilor, în condițiile în care DE ANI DE ZILE societatea respectivă avea un portofoliu nediversificat, o capitalizare slabă și întârzieri în plata despăgubirilor?